(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Sekaná z drůbežích jater
Potřebné ingredience
500gr drůbežích jater (kuřecí nebo krůtí) -v obchodě stojí 17,- ;česnek;majoránku;rohlík namočený v mléce;vajíčko;pepř;sůl;strouhanku
Postup přípravy
Játra zbavíme spojovací žilky a umeleme na mlýnku na maso.Přidáme rohlík nebo housku rozmočený v 1 dcl mléka,majoránku (klidně celý pytlík,já dávám od oka a hlavně podle chuti),vajíčko,sůl,pepř,česnek (také podle chutii,ale stačí tak 4 stroužky,samozřejmě prolisovaný)vše smíchám a pak přidávám strouhanku. Padne na to asi 3/4 pytlíku ,směs nesmí lepit,prostě tak akorát,aby šla z ní udělat šiška. Když máme hotovou šišku,tak na dno pekáčku dáme hoblinky z másla,na ně dáme sekanou a podlijeme cca deci teplé vody (ne horké). Před vložením sekané do trouby jí potřeme teplou vodou,uděláme po do ní špejlí dírky,aby nám nepraskla,viz.detailní foto a přidáme na vrch další hoblinky másla. Přiklopíme druhým pekáčem a dáme ještě do studené trouby . Nastavíme teplotu na 200°C,takhle pečeme 1/2 hodiny,potom zmírníme teplotu na 180°C a pečeme další půl hodinu. Mezi pečením nesmíme zapomínat na polévání vypečenou šťávou sekanou,v případě,že šťáva bude vypečená,tak podlijeme vařící vodou.
Sekaná je velice dobrá,není mastná a dá se jíst i studená s křenem nebo s hořčicí. A hlavně,nikdy nepraskne. Zkoušela jsem z ní dělat i karboše (karbanátky) se sojovou omáčkou a taky jsou super .
Sekaná je velice dobrá,není mastná a dá se jíst i studená s křenem nebo s hořčicí. A hlavně,nikdy nepraskne. Zkoušela jsem z ní dělat i karboše (karbanátky) se sojovou omáčkou a taky jsou super .
Takhle vypadá před pečením,to navrchu jsou hoblinky z másla a dírky po špejlích jsou také dobře vidět :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
helca73
(upraveno)
26. 1. 2008, 23:46
pred chvili jsem dopekla a je to fakt výborné. manzel uz i tedko v pul noci kousek ochutnal Díky za receptík